سفارش تبلیغ
صبا ویژن
طواف دل

قاسم حداد اصفهانی _ آیا تهران آن چنان که می نماید در ناهنجاری های اجتماعی غرق شده است. آیا قرار نیست این وضع تغییر کند. بدحجابی یا حتی بی حجابی در تهران بیشتر از چند سال قبل دیده می شود. کشف حجاب که ابتدا در سینماها آغاز شده بود حالا در درون خودروها شیوع پیدا کرده و رها کردن روسری ها که به نسیمی بند است به یک عادت تبدیل شده.

روزگاری سردار رادان می گفت: بدحجاب های تهران 50هزار نفرند اما چون دائما در خیابان حضور دارند و مانور می دهند، زیاد به چشم می آیند. هنوز گفته جانشین فرماندهی نیروی انتظامی که در سال 87، فرمانده تهران بزرگ بود را قبول دارم. بدحجاب ها زیاد نیستند، بلکه زیاد خود را در معرض دید قرار می دهند به قول «لاله افتخاری» نماینده مجلس شورای اسلامی برخی از آنها عضو شبکه های ساماندهی شده اند و به گفته روانشناسان و جامعه شناسان، بعضی هایشان دچار عقده دیده شدن هستند. هرچه باشد، اکنون در پایتخت ام القرای جهان اسلام، دختران و زنان بدحجاب و حتی بی حجاب زیاد دیده می شوند، به ویژه در خیابان های پرتردد شهر که محل عبور و مرور تمام کسانی است که جمهوری اسلامی ایران را الگوی خود قرار داده اند.

«بدحجاب ها آزادی مردم متدین و اخلاق مدار را سلب کرده اند. هنجارهای جامعه اسلامی ایران را نقض کرده و قانون را زیر پاگذاشتند اما هیچ عکس العملی از سوی نهادهای مسئول دیده نمی شود. همه هشدار می دهند و مقابله و فرهنگ سازی در این زمینه را به گردن یکدیگر می اندازند اما عملا حرکتی صورت نمی گیرد.» اینها سخن یک مادر شهید است که در یک روز گرم خردادماه برای شرکت در نمازجمعه آمده. او می افزاید: «پارک ها، مراکز تفریحی داخل و بیرون تهران به اشغال بدحجاب ها درآمده و متدینین برای رفتن به این مکان ها، مشکل دارند. باید فکری بشود. هر مملکتی متناسب با فرهنگ خود، قانون دارد اما اینجا عده ای می خواهند به قانون بی دین غرب عمل کنند.»

پسر این زن می گوید: «چند روز پیش با اصرار خانواده، رفتیم به تنگه واشی در نزدیکی فیروزکوه. متاسفانه به دلیل کشف حجاب چند نفر و رعایت نکردن حجاب از سوی عده ای دیگر، آنجا نماندیم و برگشتیم. مسئله نرفتن به مراکز تفریحی، الان در بین همه متدینین وجود دارد و این مسئله، نسل جوان این خانواده ها را با مشکل مواجه کرده.»

حالا بحث داغ شده و دیگرانی هم برای اظهارنظر می آیند. «رضا تاجری» که دانشجوی فوق لیسانس حقوق است می گوید: «در مدت یک سال گذشته برای دیدن یکی دو فیلم مورد علاقه همراه با همسرم به سینما آزادی یا ایران رفتم. متاسفانه برخی هنگام پخش فیلم، به بهانه اینکه سالن تاریک است، کشف حجاب می کنند. حتی قبل از خاموش شدن چراغ ها هم این عمل زشت را انجام می دهند. فیلم متناسب با عقاید متدینین که در کشور کم ساخته می شود. معدود فیلم های مناسب را هم نمی توانیم در سینماها ببینیم چون حجاب اصلا رعایت نمی شود و مسئولان سینماها هم برای اینکه مشتریان خود را از دست ندهند، حرفی نمی زنند.» رضا البته گفت که تعداد این افراد خیلی کم است چون اساسا سینمای ایران تماشاگر ندارد.

لقمه هایی با سس الفاظ رکیک

اینجا پارک لاله تهران است. یک پارک خانوادگی که شب های بهار و تابستان و یکی دو ماه اول پاییز، میزبان خانواده هایی است که برای صرف غذایی در خارج از خانه، آنجا جمع می شوند. غذاهایی که در خانه تهیه شده و قرار است در یک محیط تفریحی، صرف شود. برخی زن ها و دختران، اینجا هم رعایت حجاب را نکرده اند. متدینین یا باید دائم چشم خود را ببندند که امکان ندارد یا اینکه محل را ترک کنند. آیا این است حق یک انسان مومن از فضاهای تفریحی؟! آن طرف تر چند جوان دور هم جمع شده اند و با الفاظ رکیک با یکدیگر صحبت می کنند و گاه مشت های گره شده در کف دست جوانی دیگر قرار می گیرد و بیرون می آید. پلیس مدتی جمع آوری خرده فروشان مواد مخدر را انجام داد اما دوباره این افراد به سطح شهر بازگشته اند. از بحث دور نشویم، حریم ها در پارک ها و تفرجگاه ها رعایت نمی شود و این برای خانواده های اخلاق مدار مشکلات زیادی درست کرده است.«حسین سلیمی» مغازه داری در شرق تهران می گوید: «کشف حجاب در درون خودروها دارد زیاد می شود. پلیس، بستن کمربند ایمنی و حرکات مارپیچ را خلاف می داند اما این عمل زشت را نه. ما باید به فکر اکثریت متدین جامعه باشیم نه یک اقلیت کوچک که می خواهد ادای غربی ها را درآورد.»او می افزاید: «برخی همه چیزشان شده پول و فکر می کنند روزی دست آنهاست. برای همین برای حداکثر کردن ثروت، خود را به آب و آتش می زنند اما به فکر غیرت و آبرویمان نیستند. باور کنیم که ریشه بیشتر مفاسد اجتماعی، لقمه های شبهه ناک یا حرام است. باور کنید که زیاد شدن بدحجابی، حاصل زیاد شدن ربا و کم فروشی و امثال اینهاست. مسائل دینی همه به هم پیوسته هستند و کسی نمی تواند ادعا کند من در اقتصاد هرگونه بخواهم عمل می کنم اما دین خود و خانواده را حفظ می نمایم.»

حجاب قانون است یا عقیده؟

مظاهر ناهنجاری اجتماعی در تهران، در حال افزایش است. قرار است پلیس از ابتدای تابستان، وارد عمل شود اما چگونه می خواهد این قضیه را به سر منزل مقصود برساند. حال آنکه اجازه ورود به مراکز آموزشی را ندارد و برخی از آن مراکز هم هنجارها را رعایت نمی کنند. «اشرف خواجوی» معلم دبستان که 25 سال سابقه تدریس دارد درباره نقشی که برخی مدارس غیرانتفاعی و حتی دولتی در ترویج بدحجابی دارند، می گوید: «والدین برخی دانش آموزان، نسبت به شرط حجاب برای دخترانشان، معترض می شوند و متأسفانه مدیران برخی مدارس، برای اینکه مشتری را از دست ندهند، حجاب را صرفاضابطه آموزش و پرورش و حاکمیت می نامند.آیا با چنین وضعی می توان انتظار بهبود فرهنگ پوشش در جامعه را داشت.»

«مهدی شاه میرزالو» دانشجوی رشته ارتباطات دانشگاه آزاد هم می گوید: «در دانشگاه های دولتی و آزاد هم حجاب رعایت نمی شود. برخی استادان هم رعایت نمی کنند و در سرکلاس ها، نسبت به بحث حجاب، اعتراض می کنند و به نوعی دانشجویان دختر را به سوی رعایت نکردن این حکم شرعی سوق می دهند.» او با اشاره به وضع نامطلوب حجاب در دانشگاه ها می افزاید: «در همه جای دنیا، فرم لباس دانشگاه مشخص است. نمی گویم همه لباس متحدالشکل بپوشند اما برای لباس دانشگاه ضوابطی وجود دارد. همه مسئولان هم این را می دانند اما اقدام عملی نمی کنند. الآن دانشگاه های ما مثل بالماسکه است و هر کسی با هر ظاهر و لباسی که بخواهد می آید و به نمایشگاه مد بیشتر شبیه است تا دانشگاه آن هم از نوع زننده.»

اهل قصور و مقصران

مسئله حجاب، حتی در معماری ساختمان های ما نیز مورد غفلت واقع شده است. قدیمی ها می گویند، خانه های آنها اندرونی و بیرونی داشت اما الآن در ورودی اکثر آپارتمان ها به سوی آشپزخانه های اوپن باز می شود تا آنجا که آیت الله جوادی آملی می گوید: «آشپزخانه اوپن، اسلامی نیست.»

پلیس باید طرح برخورد با بدحجاب های تعمدی را در دستور کار خود قرار دهد و آن عده ای که به قصد ترویج بدحجابی یا خودنمایی، در جامعه پرسه می زنند را از جامعه، جمع کند. اگر این اتفاق بیفتد، شهر ما از آلودگی مهم تر از هوا و صوتی، پاک می شود و آن بدحجابی است. حجاب، جزئی از دین اسلام است و باید در جامعه مسلمان رعایت شود. این با منطق مردمسالاری هم انطباق دارد چرا که اکثریت جامعه، خواهان حجاب هستند. اما عده ای برای خوشامد اقلیتی قلیل، گرفتن رأی این افراد یا جلب نظر غربی ها، با بدحجاب ها مسامحه کرده یا بدحجابی را رواج می دهند. «نورالله حیدری» مخبر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، جریان انحرافی را مسبب افزایش بدحجابی می داند و می گوید: «این جریان معتقد است باید بدحجاب ها را کاملا آزاد بگذاریم و در کنار آن توصیه به حجاب و عفاف داشته باشیم اما افراد در انتخاب حجاب یا بدحجابی مختارند.»

در گذشته نیز گروه های سیاسی که بعدها فساد اقتصادی و سیاسی شان هم برملا شد، مانع از رواج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه می شدند.


نوشته شده در یکشنبه 90/3/29ساعت 12:20 عصر توسط دلدار نظرات ( ) | |


قالب وبلاگ : قالب وبلاگ