سفارش تبلیغ
صبا ویژن
طواف دل

بر طبق این گزارش حوزه اختیار نیروهای گشت ارشاد برای مبارزه با بدحجابی تنها برخورد و تذکر به افرادی است که نوع پوشش آن‌ها حاکی از نوع مدل‌های مانکن گونه و ارائه الگوی خاصی از لباس بر خلاف ارزش‌های ما است و برخورد با مواردی که پوشش حجاب را به درستی رعایت نکرده‌اند در حوزه اختیارات تعریف شده گشت ارشاد نیست.
 تفسیر مصباحی مقدم از گزارش فرمانده نیروی انتظامی برای برخورد با بدحجابی
گشت ارشاد فقط با نمونه‌های مانکن‌گونه برخورد می‌کند
عضو فراکسیون روحانیون با اشاره به گزارش فرمانده نیروی انتظامی در خصوص حوزه عمل نیروهای گشت ارشاد برای برخورد با بدحجابی تاکید کرد: بر طبق این گزارش حوزه اختیار نیروهای گشت ارشاد برای مبارزه با بدحجابی تنها برخورد و تذکر به افرادی است که نوع پوشش آن‌ها حاکی از نوع مدل‌های مانکن گونه و ارائه الگوی خاصی از لباس بر خلاف ارزش‌های ما است.

"غلامرضا مصباحی مقدم" در گفت‌و‌گو با خبرنگار خانه ملت (www.icana.ir)، در ارتباط با لزوم آموزش نیروهای گشت ارشاد قبل از ورود به عرصه برخورد با بد‌حجابی گفت: روشن است که نیروهای که برای گشت ارشاد انتخاب می‌شوند باید آموزش دیده و به حساسیت مسئولیتی که بر دوش آن‌ها گذاشته شده واقف باشند و مسئولان گشت ارشاد نیز در گزارشی که ارائه داده‌اند از آموزش کافی، لازم و توجیه مناسب تمامی این نیرو‌ها خبر داده‌اند.

نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با اشاره به اهمیت آموزش نیرو‌های گشت ارشاد خاطر نشان کرد: تمامی برخورد‌ها باید مودبانه باشد و اگر گاهی برخوردی خارج از محدوده ادب و تذکر از جانب ماموران رخ داد مردم می‌توانند مورد را به نیروی انتظامی اطلاع دهند چراکه حتی دستگیری افراد نیز باید با آداب درست آن صورت گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در توضیح محدوده اختیارات گشت ارشاد در برخورد با بدحجابی بر طبق گزارش ارسالی از جانب سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی تاکید کرد: بر طبق این گزارش حوزه اختیار نیروهای گشت ارشاد برای مبارزه با بدحجابی تنها برخورد و تذکر به افرادی است که نوع پوشش آن‌ها حاکی از نوع مدل‌های مانکن گونه و ارائه الگوی خاصی از لباس بر خلاف ارزش‌های ما است و برخورد با مواردی که پوشش حجاب را به درستی رعایت نکرده‌اند در حوزه اختیارات تعریف شده گشت ارشاد نیست.

وی نقش برنامه‌های صدا و سیما را در ارائه الگوی مناسب حجاب مهم توصیف و تصریح کرد: برنامه‌های صدا و سیما باید برنامه‌های لازم برای ارتقا سطح فرهنگ حجاب را در جامعه به طور جدی تری پیگیری کند و علاوه بر ارائه الگوهایی اسلامی در میزگردهایی با حضور زنانی که مومنانه حجاب را رعایت می‌کنند به توجیه فکری مردم بپردازند.

مصباحی مقدم استفاده از بیانات ارشادی در مراکز عمومی، دانشگاه‌ها و مدارس را در اشاعه فرهنگ حجاب موثر دانست و گفت: اشاعه فرهنگ حجاب در جامعه باید از طریق برنامه ?? درصد کار فرهنگی و ?? در صد کار قهری و برخوردی پیگیری شود چرا که در غیر این صورت نتیجه بخش نخواهد بود.

وی در خصوص دایره اختیارات نیروهای گشت ارشاد برای امور انضباطی خاطرنشان کرد: موارد برخورد انضباطی نیروهای گشت ارشاد تنها در صورت مواجهه با موارد پرده دری علنی و هتک حرمت ارزش‌های حجاب در جامعه مجاز است و اگر از این فرا‌تر رود نتیجه معکوس خواهد داشت.

نوشته شده در پنج شنبه 90/3/5ساعت 5:29 عصر توسط دلدار نظرات ( ) | |

ورود این زائران کوچولوی ایرانی به بارگاه امام سوم شیعیان و سقای کربلا حال و هوای تازه ای به ایرانیان حاضر در این شهر مذهبی داده است. خبرنگار البرز گزارش میدهد.در حرم حرت ابالفضل (ع) نشستم برای نماز که دیدم مردانی با قدی کوچک در صف جماعت نشسته اند و منتظر اذان هستند.
65 کوچولوی ایرانی برای زیارت بارگاه منور حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و برادر باوفایش حضرت ابالفضل العباس(ع) وارد کربلای معلا شدند.

گزارش خبرنگارالبرز حاکیست ورود این زائران کوچولوی ایرانی به بارگاه امام سوم شیعیان و سقای کربلا حال و هوای تازه ای به ایرانیان حاضر در این شهر مذهبی داده است.
خبرنگار البرز گزارش میدهد: در حرم حرت ابالفضل (ع) نشستم برای نماز که دیدم مردانی با قدی کوچک در صف جماعت نشسته اند و منتظر اذان هستند.

با یکی از آنها صحبت کردم و متوجه شدم که 65 کوچولوی ایرانی تحت حمایت انجمن کوچولوهای ایرانی به عتبات عالیات مشرف شده اند و با کسب اجازه از مدیرشان از آنها چند عکس گرفتم که در ادامه می آید.

قابل ذکر است که همه عکاس ها و خادمین حرم و مردم با دوربین و گوشی در حال عکس برداری و فیلم برداری از مراسم عزاداری ایشان بودند و خود مشکلی بود برای انجام وظیفه من !
 
 
 
 
 
 
 
 

نوشته شده در پنج شنبه 90/3/5ساعت 5:28 عصر توسط دلدار نظرات ( ) | |

ماه عسل عروس وداماد با جنایت سیاه وعجیب مرد شیطانی تلخ شد

فرجام مـاه عسـل سیـاه
برادر عروس هم نزد آنها بود. با دیدن زن جوان وسوسه به جانم افتاد. وقتی آنها وارد چادر شدند و پاسی از شب گذشته بود، لباس نظامی پوشیدم و به سمت تازه‌داماد رفتم. آنها را صدا زدم. تازه‌داماد و برادر‌زنش با دیدن من وحشت کردند.
ملت ما: ماه عسل یک عروس و داماد با جنایت سیاه مرد شیطانی تلخ شد. این مرد شیطانی با اجرای توطئه شوم، نو‌عروس را تسلیم نیت شوم خود کرده بود بزودی به 2 اتهام جعل عنوان و تجاوز به عنف محاکمه خواهد شد. نیمه‌شب 25 مهر‌ماه سال‌گذشته یک زن جوان با جیغ و فریاد از چادر سفری بیرون آمد و در حالی که در اطراف پارکی در خانی‌‌آباد می‌دوید از مردم کمک خواست. همزمان با فریادهای این زن، مردی از چادر بیرون آمد و هنگامی که می‌خواست فرار کند در محاصره چند مرد گرفتار شد.

با حضور ماموران کلانتری 152 خانی‌آباد، مردی که قصد فرار داشت دستگیر شد و به همراه زن جوان برای افشای حقیقت به کلانتری انتقال یافتند. زن جوان وقتی پیش‌روی تیم تحقیق نشست با گریه به افسر بازجو گفت: چند روز پیش جشن عروسی‌مان بود. 2 روز بعد با همسرم برای ماه عسل از شیراز به تهران آمدیم و می‌خواستیم به سمت شمال برویم. شب همسرم خیلی خسته بود و در پارکی حوالی خانی‌‌آباد چادر زدیم. آن شب برادرم نیز که در تهران درس می‌خواند و در خوابگاه زندگی می‌کند به دیدن ما آمد. هر 3 شب را داخل چادر بودیم و شام را در کنار یکدیگر خوردیم.

وی افزود: لحظاتی بعد صدای پسر جوانی را شنیدیم. شوهر و برادرم از چادر بیرون آمدند. آن مرد می‌گفت: رییس کلانتری محل است و از شوهرم مدارک خودرو‌یش را خواست. بعد به بازرسی از خودروی‌مان پرداخت و گفت که شماره موتور با شماره کارت مطابقت ندارد. شوهرم درحالی که دستپاچه بود گفت که خودرو را به تازگی در شیراز خریده و به این موارد دقتی نکرده است. پس از آن پسر جوان از شوهر و برادرم خواست با خودرو یک دوری بزنند تا ببینند مشکلی ندارد.

شوهرم و برادرم که از ظاهر مرد مامور ترسیده بودند سوار بر خودرو شدند. در همان لحظه پسرجوان ناگهان وارد چادر شد و با تهدید مرا تسلیم نیت شوم خود کرد. من فریاد می‌زدم که ناگهان نور چراغ خودرو روی چادر افتاد و آن جوان شیطان‌صفت از ترس اینکه شوهر و برادرم رسیده‌‌اند مرا رها کرد. من هم از چادر بیرون آمدم و با فریاد درخواست کمک کردم. همان لحظه شوهر و برادرم رسیدند و با دیدن صحنه فرار وی و ظاهر آشفته من، مانع فرار جوان مامورنما شدند و 2 مرد دیگر با پلیس تماس گرفتند.

این جوان شیطان‌صفت نیز اقرار کرد که دچار وسوسه‌های شیطانی شده است. پرونده ماه?عسل تلخ این زن و شوهر پیش‌روی بازپرس بخشوده از شعبه چهارم دادسرای بعثت قرار گرفت. پسر 22 ساله که ورزشکار است به بازپرس بخشوده گفت: در پارک نشسته بودم و این زن و شوهر را تحت نظر داشتم و دیدم که در پارک چادر زدند، شنیدم که می‌گفتند شب را در آنجا می‌ماند و صبح به سمت شمال حرکت می‌کنند.

برادر عروس هم نزد آنها بود. با دیدن زن جوان وسوسه به جانم افتاد. وقتی آنها وارد چادر شدند و پاسی از شب گذشته بود، لباس نظامی پوشیدم و به سمت تازه‌داماد رفتم. آنها را صدا زدم. تازه‌داماد و برادر‌زنش با دیدن من وحشت کردند.

مرد می‌گفت: باور کنید این زن همسر من است و این سفر ماه عسل ما است. من کارت خودرو را از وی گرفتم و به دروغ گفتم که شماره موتور با شماره کارت مطابقت ندارد.آنها ترسیده بودند. هرچه می‌گفتم انجام می‌دادند. وقتی از آنها خواستم تا با خودرو دوری بزنند هر دو پذیرفتند. در همان لحظه نقشه‌ام را عملی کردم و وارد چادر شدم اما از جیغ و فریادهای زن جوان ترسیدم و نتوانستم توطئه‌ام را اجرا کنم.

پس از اقرار این مرد شیطان‌صفت، وی روانه زندان شد. قسمتی از این پرونده که رسیدگی به اتهام تجاوز به عنف بود به دادگاه کیفری و قسمت دیگر پرونده که مربوط به اتهام جعل عنوان مامور پلیس بود با صدور قرار مجرمیت به دادگاه عمومی ارسال شده است و بزودی این متهم در 2 دادگاه و به صورت جداگانه محاکمه خواهد شد.


نوشته شده در پنج شنبه 90/3/5ساعت 5:27 عصر توسط دلدار نظرات ( ) | |

مدل‌های ایرانی، آرزوهای بزرگ و دستمزدهای ناچیز

 زمانی که بیلبوردهای تبیلغاتی چهره‌هایی را به رخ خیابان‌ها و مردمی که در حال گذر از بزرگراه‌ها بودند کشیدند، چهره‌ها در نزد مردم مدل نامیده شدند. محمدرضا گلزار، بهرام رادان، مهران مدیری، جمشید مشایخی، وحید شمسایی، علی کریمی، جواد نکونام و...، این شروع حرکتی بود که توسط هنرمندان و ورزشکاران به راه افتاد، اتفاقی در عرصه مد و مدلینگ در ایران که بعدها چهره‌های مطرح دیگری هم وارد این وادی شدند و به خاطر مسایلی که پیش آمد، چهره‌های مطرح ورزشی و هنری از این کار منع شدند.
 
حالا زمان این رسیده بود که صاحبان کمپانی‌های بزرگ سراغ از کسانی بگیرند که شهرتی نداشتند اما استعداد، زمینه و گاهی دانشی هم در زمینه مدل شدن داشتند و تا آن زمان به خاطر وجود چهره‌های مطرح کمتر کسی از آنها سراغ می‌گرفت. رویای راه رفتن روی باریکه‌ای که جمعیتی زیادی دو طرف آن نشسته باشند و عبور که می‌کنی برایت سر تحسین تکان بدهند، رویای بزرگ شدن تصویر چهره‌ات، آنقدر که همه مردم شهر تو را ببینند، رویای دیده شدن روی جلد مجله‌ها در همسایگی سوپر استارها و خواننده‌های مطرح، ذهن این مدل‌ها را مشغول کرد.

مهسان موسوی خسرو شاهی، 23 ساله و فارغ‌التحصیل رشته گرافیک است. او در زمینه رشته تحصیلی‌اش هم کار می‌کند و از 18 سالگی وارد کار مدلینگ شده و از طریق یکی از موسسات معتبری که در عرصه آموزش مدل‌ها و حرفه مدلینگ فعال هستند، وارد این حرفه شده و در حال حاضر هم برای این موسسه کار می‌کند. مهسان درباره شغل مدلینگ در ایران به برنا گفت: همه فکر می‌کنند مدل بودن، کار آسان و راحتی است، اما اینطور نیست. اگر مراحل کار شوهای لباس یا عکاسی در آتلیه را برایتان بگویم، متوجه سختی‌های کار می‌شوید. همه فکر می‌کنند راه رفتن کاری ندارد، اما باید کلاس‌ها را بگذرانند، باید در این زمینه دوره ببینند، فقط هیکل و چشم و ابرو مهم نیست. این کار قانون هایی دارد که حتی من با 5 سال سابقه کار خیلی از آنها را نمی‌دانم. وقتی جوان ها در این شغل کار کنند با سختی های آن آشنا می شوند. باید کار کنند تا سختی های آن را درک کنند.

فرض کنید برای پروژه عکاسی در یک روز می خواهند با 100 دست لباس عکس بگیرند و 3 نفر مدل قرار است اینکار را انجام بدهند. در عکاسی چون آقایان هم هستند، نمی‌توانیم حجاب‌مان را برداریم. باید با روسری بیاییم بیرون و بعد در گرمای هوا دوباره برویم داخل اتاقی کوچک و لباس هایمان را عوض کنیم. حداقل نفری 30 الی 40 دست لباس باید عوض کنیم، باید این کار را به سرعت انجام دهیم. در ایران هم اینطور نیست که برای مدل ها گریمور بیاورند، باید خودت همه این کارها را انجام بدهی. کسی نیست به مدل در حاضر شدن کمک کند. خودمان روسری‌ها را سریع می بندیم. مرتب بودن لباس‌هایمان را چک می کنیم و خلاصه خودمان به یکدیگر در حاضر شدن کمک می‌کنیم.

مدل‌های عکاسی با مدل‌های شوهای لباس تفاوت هایی دارند. فتو مدل‌ها باید چهره‌ای زیبا و قابل قبول داشته باشند و مدل های شوهای لباس باید قد و وزن استانداری داشته باشند. مهسان هم مدل عکاسی است. او درباره این موضوع به برنا گفت: پروژه عکاسی سختی های خودش را دارد. ممکن است بعد از پوشیدن 30 الی 40 دست لباس 60 هزار تومان دستمزد بدهند. گاهی هم ممکن است جای مقداری از پول دستمزد، بگویند چند دست از لباس‌ها بردارید.

تعریف مدل و شغل مدلینگ در ایران کمی با دنیای غرب متفاوت است. اولین تفاوت آشکار اینکه مدل بودن در ایران حداقل برای بیشتر فعالان این وادی حرفه محسوب نمی‌شود و درآمدی که از این راه کسب می کنند، بسیار ناچیز است و در واقع در ایران مد به عنوان صنعت شناخته نمی‌شود.

عده‌ای در کشور به شکل حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای در کار مدلینگ، در گروه‌های مدل‌های شوهای لباس و فتو مدل‌ها فعالیت می کنند و مدل بودن برای گروهی از جوان‌ها صرفا علاقه است.

این مدل جوان که 5 سال سابقه کار در زمینه مدلینگ دارد هم این ادعا را تایید کرد و به برنا گفت: مدلینگ در ایران درآمدی چندانی ندارد. بیشتر جوان های ایرانی که وارد این حرفه می شوند وضع مالی خوبی دارند و برای پول سراغ مدلینگ نمی روند. چون به آن علاقه دارند، وارد این حرفه می شوند. همه مدل های ایرانی همین وضع را دارند. احتیاج به چنین پولی ندارند و فقط به عشق این شغل وارد آن می شوند. اصلا درآمدی ندارد که بخواهند روی آن حساب کنند. مدلی مثل من که 5 سال است کار کرده است، ماهی 200 هزار تومان درآمد دارد. البته درآمد مدل عکاسی بیشتر از مدل فشن شو است. کار در شوها همراه با خستگی و گرسنگی و درآمدش هم کمتر است.

این فتو مدل درباره شوهای لباس داخل کشور گفت: در شوهای لباس، در عرض 3 دقیقه باید لباس قبلی را عوض کنیم، سرتاپایمان را چک کنیم و مراقب باشیم موها و قیافه مان به هم نریخته باشد تا دوباره روی سن برویم. تعداد مدل ها 10 نفر است و تا دوباره نوبت هر مدل برسد که روی سن برود، حداکثر 3 دقیقه طول می کشد. زمانی که شو داریم، نمی توانیم چیزی بخوریم. فقط اجازه داریم مقدار کمی آجیل بخوریم که گرسنگی نکشیم، چون شکممان جلو می آید. حتی یک لیوان آب هم نمی خوریم.

معمولا مکان های مناسبی برای اجرای شو از نظر سرما و گرما نداریم، توجه برگزار کنندگان فقط به مشتری ها و بازدیدکنندگان است و به پشت صحنه توجهی ندارند. در یکی از شوها یک نفر از مدل ها موهای بقیه مدل ها را درست می کرد. می خواهم بگویم خودمان خیلی به یکدیگر می رسیم، نمی گذاریم کسی با نقص روی صحنه برود. چون هیچ وقت همه چیز از نظر امکانات کامل نیست.

زمان زیادی است که وزارت ارشاد دیگر شو لباس برگزار نمی کند. لباس ها جالب نیستند و آنهایی هم که قشنگ هستند مجوز نمی گیرند. شوها کسل کننده می شوند و اگر کسی هم بلیط تهیه کند و تماشا کند از شرکت در آن پشیمان می شود. اولین شوی لباسی که از طرف وزارت ارشاد قرار بود برگزار شود و من در آن شرکت کنم، لغو شد.

او همچنین درباره آموزش هایی که در زمینه مدلینگ دیده است، گفت: قبل از شروع کار دوره ای 3 ماهه می گذرانیم که در آن در مورد اندازه و چطور خوردن غذا، رژیم های غذایی، مدل راه رفتن، آرایش کردن و لباس پوشیدن آموزش می بینیم. بخشی از آموزش ها جزوه و بخشی دیگر عملی است.

مدل ها درکشورهای مختلف دنیا تعریف های متفاوتی دارند. در کشورهای آسیایی مردانی که قد 175 سانتی متر دارند، می توانند مدل باشند اما در کشوری دیگر مدل ها حداقل قدشان باید 180 سانتی متر باشد.

مهسان خسرو شاهی درباره شرایط و استاندارهای لازم برای مدل شدن و البته مدل ماندن در ایران به برنا گفت: روی مدل ها فشار خاصی نیست. یعنی اگر کسی بخواهد قوانین را رعایت می کند تا هیکل و قیافه اش به هم نریزد و کارش را ادامه بدهد. اما اگر رعایت نکند و چاق شود و با این وضع در کاری دیده شود، دیگر به او زنگ نمی زنند. اینطور نیست که بگویند تو مدل این موسسه هستی، باید مراقب باشی و برای ما کار کنی. اگر ببینند خودت مراقبت نمی کنی دیگر با تو کار نمی کنند. در حال حاضر تعداد مدل ها زیاد شده است. در ابتدای کار که در کلاس ها شرکت می کنیم تعداد زیاد است. یعنی هر کسی می تواند این دوره ها را بگذراند اما بعد که افراد دیده می شوند، فقط با کسانی که دارای استاندارها هستند، تماس می گیرند. در حال حاضر تعداد مدل‌ها آنقدر زیاد است که اصلا مهم نیست بخواهی مراقب به هم خوردن هیکلت باشی یا نخواهی. اگر تو خوب نباشی سراغ بقیه می روند.

همیشه و در هر عرصه ای، افراد برای رسیدن به اهداف و خواسته هایشان گاهی از راه قانونی و گاه از مسیرهای غیر قانونی و اشتباه وارد می شوند. انهایی که رویاهای کاذب در سر دارند و می خواهند یک شبه ره صد ساله را طی کنند از آموزشگاه ها و موسسه های بدون مجوز و نظارت قانونی سر در می آورند .موسسه ها و آتلیه هایی که به موازین اخلاقی پای بندی ندارند.

این مدل جوان اما درباره شرایط کاری و انتظاراتی که او و سایر همکارانش از این حرفه دارند به برنا گفت: همه کسانی که در ایران مدل می شوند شرایط را می دانند، با آگاهی وارد این کار می شوند و بیشتر برای مد های اسلامی وارد این حرفه می شوند. هیچ کس انتظار ندارد در ایران فشن شوها مثل خارج از کشور برگزارشود و مدل ها دستمزدهای آنچنانی بگیرند. همه کسانی که می آیند به اسم لباس اسلامی می آیند. البته مساله ای وجود دارد، در حال حاضر شرایط خیلی بهتر شده است و در بعضی کارهای عکاسی و شوهای اسلامی لباس ها قشنگ هستند، اما زمانی که اوایل کار بود هیچ طرح زیبا و لباس قشنگی نمی دیدیم؛ همه لباس ها زشت بود و دوست نداشتم لباسی را بپوشم، به اجبار بعضی لباس ها را می پوشیدم. در حال حاضر طرح ها خیلی بهتر شده است. مدل بدون حجاب نداریم، یعنی ما مدل های موسسه ای بدون حجاب مدل عکاسی نمی شویم، حالا شاید کسی خودش اینکار را بکند، اما ما برای لباس های اسلامی و یونیفرم شرکت ها، کاتالوگ های مانتو، کت و دامن های اداری مدل می شویم.

موسسه ای که برای آن کار می کنم از موسسه های دیگر سختگیر تر است، روی مدل هایش خیلی حساس است؛ مراقب است عکس و فیلم های مدل های خانم بیرون نرود و پخش نشود. از طریق یکی از دوستانم به این موسسه آمدم. او هم مدل همین موسسه بود.

این مدل که با موسسه‌ای کار می‌کند، در مورد خدماتی که موسسه‌های فعال در ایران در زمینه مدلینگ به مدل ها ارایه می دهند، گفت: موسسه ها خدمات خاصی به مدل هایشان نمی دهند و چیزی را متقبل نمی شود. وقتی مشتری به موسسه مراجعه می کند، می گویند ما این مدل ها را داریم. مشتری هم پول رفت و آمد و غذای مدل ها را حساب می کند، اگرهم اینکار را نکند، موسسه چیزی را تقبل نمی کند، شاید از روی علاقه ای که به ما دارند کاری برایمان بکنند.

او هم چنین درباره نهایت و قله ای که مدل های ایرانی در این حرفه می توانند به آن برسند گفت: باید طرح های اسلامی که در عین زیبایی پوشیده هم باشند طراحی شوند. کاتالوگ ها و مجله‌هایی باشند که نتیجه کار مدل ها و طراحان دیده شود. بیش از این در ایران امکان ندارد. خیلی ها هستند که می خواهند اینجا کار و تمرین کنند و بعد از ایران بروند. اما من اینطور نیستم.نهایت کارم این است که مجله اسلامی در زمینه طراحی لباس، فشن و مدلینگ داشته باشیم و من مدل آن شوم. باید به بیننده های زن اکتفا کنیم و به عکس هایی که از ما گاهی شاید در مجله ای دیده شود. تا به حال عکسم در مجله های دنیای زنان و ایده آل به عنوان مدل چاپ شده است.



در دنیای غرب و در صنعتی که از آن به عنوان مدلینگ یاد می کنند، گاهی مدل ها دراین راه جان خود را از دست می دهند؛ دچار سوتغذیه، اختلال های روانی تغذیه ای یا بیماری های دیگری مثل انورکسیا (بی اشتهای عصبی و کم خوری) می شوند و بعد نه تنها با دنیای مد بلکه با زندگی وداع می کنند.


نوشته شده در پنج شنبه 90/3/5ساعت 5:26 عصر توسط دلدار نظرات ( ) | |

 

تا حالا اسم باربی به گوشتان خورده است؟ باربی شما را یاد چی یا بهتر است بپرسم یا چه کسی می اندازد؟

تا حالا اسم باربی به گوشتان خورده است؟ باربی شما را یاد چی یا بهتر است بپرسم یا چه کسی می اندازد؟ کمی فکر کنید؛ اگر عروسکی به این نام را برای دختر یا خواهرتان نخریده یا در آغوش آنها ندیده باشید، حتماً تصویرش را با حالات مختلف، موهای بلوند، چهره آرایش کرده، طناز و با اندام نیمه برهنه روی انواع وسایل بچه ها از لوازم التحریر گرفته تا کیف و کفش و پوشاک و... تا جعبه آرایش ویژه دختر بچه ها! به همین اسم دیده اید.

باربی، قاصد برهنگی، مروج ابتذال و مصرف گرایی اهل فرنگ است که با نیت شوم هویت زدایی از ملل آزادیخواه، روانه بازار شده است.

باربی سالهاست که بربستر غفلت و اغمای دیده بانان فرهنگی دیار ما، بزک کرده و طناز، رنگ و وارنگ و با لباس های فاخر در آغوش دختران ایرانی می خرامد و به امید دلبری از آنان جولان می دهد. عروسکی که از منظر سطحی نگرانه برخی ها فقط یک اسباب بازی است غافل از این که باربی، یکی از «نمادهای فرهنگ امپریالیسم غرب» با همه همنوعانش در دنیا متفاوت است.

عروسکی با لبخندی ملیح در پشت ویترین های بی خبری که البته لبخندش، پوزخندی است به سستی و تن پروری دستگاه های عریض و طویل فرهنگی ما که هیچ یک از نهیب های حکیمانه و فریادهای هشدارگونه رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر خطر تهاجم و شبیخون و ناتوی فرهنگی نظام سلطه جهانی بر ضد انقلاب اسلامی ایران، هنوز آنان را از خواب غفلت درنیاورده است.

 زندگی نامه باربی و اهداف تولید آن

 

گفتم باربی با همه همنوعانش متفاوت است پس آشنایی با بیوگرافی این عروسک برای درک اهداف پشت پرده تولیدکنندگان آن ضروری است.

عروسک باربی ابتدا در کارخانه «متل» در کالیفرنیای جنوبی و از روی عروسکی آلمانی به نام «لی لی» ساخته شد و نامش از «باربارا» دختر آقای هندلر رئیس کمپانی، برگرفته شده است. قادری رئیس مرکز سرگرمی های سازنده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، باربی را نماد فرهنگی امپریالیسم غرب برای القای مدل های فانتزی از زنان آمریکایی به جامعه بشری می داند که با هدف تسخیر سلایق و تفکر دختربچه ها در همه جوامع تولید شده است.

وی با تشریح پیشینه تاریک باربی، عمر این عروسک را ??سال دانست و گفت: باربی طرح بازسازی شده یک عروسک آلمانی است که ازنظر طراحی، عروسکی واقع گرا با ویژگی های زنانه و برای ارضاء مردان هرزه تولید شده بود که متفقین و به ویژه آمریکاییها، پس از پیروزی در جنگ جهانی دوم، تولید آنرا نه به عنوان اسباب بازی کودکان که برای ایجاد یک جریان فرهنگی ادامه دادند.

غلامعلی افروز از کارشناسان روانشناسی تربیتی کشور نیز باربی و دیگر عروسک های منتسب به او را سربازان کوچک شرکت های چند ملیتی دنیا به رهبری آمریکا دانست که فرهنگ و ارزش های آمریکایی را در ذهن کودکان ایرانی و دیگر کشورهای دنیا ترویج می کنند. وی هدف از طراحی و تولید منسوبان باربی، خانه، شهرک و همه لوازم شخصی منتسب به این عروسک را ترویج فرهنگ مبتنی بر لیبرالیسم از طریق وارد کردن باربی ها به خانه های ایرانیان دانست و ابراز داشت: طراحان فرایند جهانی شدن با تولید و عرضه گسترده عروسک باربی، قصد زدودن فرهنگ های ملی با هویت مذهبی را دارند.

همچنین فاطمه آلیا نماینده مردم تهران در مجلس با هشدار درباره آثار مخرب باربی گفت: این عروسک، نماد یکسان سازی فرهنگ آمریکایی و مروج عریانگری و مصرف زدگی غرب در جهان است.

وی رویکرد شرکت های سازنده این کالا را سیاسی فرهنگی دانست و افزود: هدف از تولید این عروسک با لباس ها و لوازم جانبی گوناگون آن، ترویج فرهنگ تجمل گرایی و برهنگی در جهان سوم به ویژه کشورهای اسلامی است و دختربچه ها در فرایند بازی با این عروسک به عریانگری، مصرف گرایی و آرایش کردن سوق می یابند.

 

 آثار همزیستی با عروسک باربی

قادری رئیس مرکز سرگرمی های سازنده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به آسیب شناسی فرهنگی اسباب بازی های وارداتی بر کودکان ایرانی با هشدار به خانواده ها درباره تهیه و استفاده از اسباب بازی های وارداتی گفت: عروسک، فرهنگی ترین کالا در صنعت اسباب بازی دنیاست و خانواده هایی که باربی را در اختیار دختران خود قرار می دهند، ناخودآگاه، فرهنگ منحطی را به آنان منتقل می کنند که تأثیرات آن در بلندمدت بروز می کند.

وی افزود: آثار مخرب این عروسک به اندازه ای است که ویژگی های آن حتی با افکار گروه های مدافع عریانگری و هنجارهای خلاف عفت بین المللی سازگاری ندارد و اکنون در اروپا و آمریکا گروه های قوی ضدباربی ایجاد شده است.

این کارشناس فرهنگی با بیان این که آثار روانی این عروسک، افزون بر دختران ایرانی و مسلمان، برای دختربچه ها در هر جای دنیا مخرب است، گفت: چون باربی، لوازم جانبی و روابط اجتماعی آن، برای گروه های سنی جوان و بزرگ سال تعریف شده، از عوامل بلوغ زودهنگام در دختربچه هاست که همه مکاتب روانشناسی بر زیانبار بودن آن تأکید کرده اند.

قادری، لوازم آرایشی باربی را، متناسب با نیاز زنانی با فرهنگ منحط و برای استفاده در مجالس مبتذل دانست و اضافه کرد: وقتی این عروسک در لباس شخصیتهای خواننده، رقاصه و هرزه در اختیار دختربچه ها قرار می گیرد، زمینه الگوپذیری آنان از پوشش، آرایش، رنگ مو، تناسب اندام و دیگر ویژگی های باربی فراهم می شود.

 

وی آثار تخریبی باربی را فراتر از حوزه اخلاقی و فرهنگی دانست و گفت: ?ماه پیش از حمله نظامی آمریکا به افغانستان، شرکت متل، باربی را در کسوت نیروهای نظامی آمریکایی تولید کرد و به ظاهر برای دختربچه های افغان به ارمغان فرستاد درحالی که پس از حادثه ??سپتامبر با هدف اعاده حیثیت و روحیه آمریکایی ها تولید و به بازار عرضه شد و این موضوع نشان دهنده آن است که در پس نقاب زیبا و ظریف این عروسک چه استفاده های پیچیده ای می شود.

غلامعلی افروز نیز با هشدار درباره اثر تخریبی عروسک هایی با ویژگی های باربی گفت: این عروسک و موارد مشابه آن ابزار راهزنان فرهنگی غرب برای ارزش و حجاب زدایی از ذهن دختران مسلمان است و همزیستی با این عروسک ها، موجب شکل گیری باورهای فرهنگی غرب و بروز احساسی ناخوشایند از پوشش اسلامی می شود.

وی، طراحی چهره ای متبسم برای باربی را از علل همدلی و انس کودکان به این عروسک دانست و اظهار داشت: تندخویی و سخت گیری برخی مادران باحجاب، موجب گرایش بیشتر کودکان آنان به این نوع عروسک می شود و به همین علت، ایجاد باور به حجاب اسلامی در دخترانی که از باربی الگو می گیرند، به تدریج دشوارتر می شود.

این صاحبنظر علم روانشناسی، یکی از علل بروز ناهنجاری های رفتاری و اجتماعی در میان دختران خیابانی را مانوس بودن آنان با عروسکهایی مانند باربی در دوران کودکی دانست و افزود: کودکانی که پیوندهای عاطفی کمتری با پدر و مادر خود دارند در ضمیر ناخودآگاهشان با عروسک باربی و مانند آن رشد می کنند و به همین علت در نحوه پوشش، آرایش و همه رفتارها از این عروسک الگو می گیرند.

 

? اقدامات دستگاه های فرهنگی مسئول برای ایجاد مصونیت فرهنگی

با نقد و تحلیل نیات شوم سازندگان باربی و اثبات آثار نامطلوب این عروسک و لوازم جانبی آن بر کودکان، نخستین پرسشی که متولیان فرهنگی کشور باید به آن پاسخ دهند آن است که وقتی در آمریکا و اروپا «مهد هموسکسوئلها و لزبینها» به علت آثار مخرب باربی جریانهای ضدباربی ایجاد می شود، نهادهای فرهنگی ما برای پاسداری از گوهر وجودی کودکان و نوجوانان از آثار این نوع کالاها چه کرده اند؟ و آیا اقدامات آنان کافی بوده است؟

فرجو دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی کشور درباره اقدامات شورای نظارت بر اسباب بازی برای جلوگیری از عرضه این گونه کالاها گفت: موضوع نظارت بر عرضه اسباب بازی در فروشگاه ها از طریق اتحادیه های ذیربط در شورای نظارت بر اسباب بازی بررسی شده اما تاکنون نتیجه ای نداشته است.

وی با اشاره به واردات غیرقانونی عروسک باربی و لوازم جانبی آن گفت: در حالیکه ممنوعیت واردات باربی و کالاهای منقش به تصویر آن به گمرکات کشور ابلاغ شده است این کالاها در برخی فروشگاه های دولتی و نیمه دولتی عرضه می شود.

دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی، بی نتیجه بودن این اقدامات را ناشی از ساختار اتحادیه ناظر بر فعالیت فروشگاه های اسباب بازی دانست و افزود: باوجود آن که شورا، فهرست کالاهای ممنوعه را مشخص کرده و در اختیار اتحادیه قرار داده است، این اتحادیه به علت رودربایستی با اعضای زیرمجموعه خود از تخلفات آنان چشم پوشی می کند.

اما حسین فرجی رئیس مرکز امور اصناف و اتحادیه های کشور با رد مسئولیت وزارت بازرگانی در جلوگیری از عرضه کالاهایی مانند باربی از برگزار نشدن جلسات شورای نظارت بر اسباب بازی از یکسال و نیم پیش تاکنون خبر داد و گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مسئول پاسخگویی درباره این موضوع است ضمن آن که در آخرین جلسات شورای نظارت بر اسباب بازی در سال ?? درباره نحوه واردات و توزیع اسباب بازی تصمیم گیری و مصوبات آن ابلاغ شده اما مصوبات آن تاکنون اجرا نشده است.

 

صنف فروشنده های اسباب بازی در کشور هنوز اتحادیه مستقل ندارند!

فرجو دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی کشور با بیان اینکه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان اسباب بازی زیرمجموعه اتحادیه نایلون و پلاستیک و خرازی ها اداره می شود گفت: مصوبه شورای نظارت بر اسباب بازی درباره تشکیل اتحادیه مستقل این صنف، سالها پیش به وزارت بازرگانی ابلاغ شده اما این اتحادیه تاکنون تشکیل نشده است.

وی اداره کل پشتیبانی صنوف را مسئول تشکیل اتحادیه ها دانست و افزود: در پی تغییر در مسئولان این نهاد، وزارت بازرگانی از یک سال و نیم پیش، حتی نماینده خود در شورای نظارت بر اسباب بازی را به این شورا معرفی نکرده و برای تشکیل اتحادیه اسباب بازی نیز اقدامی نکرده است.

اما رئیس مرکز امور اصناف و اتحادیه های کشور در پاسخ به اظهارات فرجو درباره علل تشکیل نشدن اتحادیه مستقل صنف اسباب بازی، گفت: براساس قانون، شرط ایجاد اتحادیه اصناف، وجود حداقل  واحد صنفی در تهران و حداقل  فروشگاه در شهرستان هاست در حالی که تعداد فروشگاه های اسباب بازی به حدنصاب نرسیده است.

فرجی در این حال افزود: عرضه باربی و سایر تولیدات خارجی هیچ ربطی به تشکیل نشدن اتحادیه مستقل صنف اسباب بازی ندارد زیرا فروشگاه های اسباب بازی، زیرمجموعه اتحادیه قوی خرازی هاست و این اتحادیه می تواند وظایف نظارتی خود را ایفا کند.

اما وی در حالی مدعی نظارت قوی اتحادیه خرازی ها بر فروشگاه های اسباب بازی است که از اساس، اتحادیه ها را در قبال نظارت بر این فروشگاه ها موظف نمی داند!

صرفنظر از مسئولیت نهادهای اجرایی و نظارتی در ساماندهی بازار کالاهای فرهنگی کشور، برخی مسئولان، برخوردهای سلبی را در ایجاد مصونیت فرهنگی کافی نمی دانند و دیدگاه دیگری در این باره دارند.

 

? فرهنگ سازی برای خرید دارا و سارا

محسن پرویز معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی راهکار مقابله با عروسک باربی را جایگزینی عروسکهای ارزان قیمت بومی و قابل رقابت با تولیدات خارجی دانست و با اشاره به استقبال خوب مردم از عروسکهای دارا و سارا گفت: قیمت این عروسکها در مقایسه با عروسک باربی و دیگر تولیدات مشابه خارجی، بسیار گرانتر است به همین علت، مردم بدون آگاهی از تأثیرات فرهنگی و تربیتی آن، تولیدات خارجی را خرید می کنند.

وی لزوم آگاه کردن خانواده ها از تأثیرات مخرب فرهنگی باربی و مانند آن را لازم اما ناکافی دانست و افزود: تا وقتی تولیدات مناسب داخلی جایگزین باربی و دیگر تولیدات خارجی نشود، مردم ناخواسته خرید تولیدات ارزان قیمت خارجی را که گاهی تا یک دهم نرخ داخلی عرضه می شود ترجیح می دهند.

فاطمه رهبر، عضو کمیسیون فرهنگی و مسئول کمیته هنر و رسانه های مجلس نیز با اشاره به این موضوع بر لزوم حمایت از صنایع اسباب بازی کشور برای مقابله با اسباب بازی های وارداتی مغایر با فرهنگ بومی تأکید کرد و گفت: هدف از تولید عروسکهای دارا و سارا، جایگزینی آن با عروسک های خارجی اعلام شد در حالی که قیمت این عروسکها، گرانتر و جذابیت آن کمتر از تولیدات خارجی بود به همین علت نتوانست جایگزین محصولات خارجی شود که برای رفع این نارسایی ها، باید از صنایع داخلی حمایت کرد.

همچنین فاطمه آلیا عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس، تولید کالاهای بومی مناسب و جایگزینی آن با تولیدات بیگانگان را تنها راهکار مقابله با جریان سازی فرهنگی غرب در این حوزه دانست و گفت: اگرچه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سالها پیش با تولید و عرضه عروسک های دارا و سارا این رسالت را برعهده گرفت اما به علت عرضه گران قیمت این عروسک ها، اهداف مورد نظر تحقق نیافت و این اقدام خوب کانون در مراحل مقدماتی متوقف شد.

اما قادری مدیر مرکز سرگرمیهای سازنده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و طراح عروسکهای دارا و سارا؛ ناتوانی در رقابت با تولیدات خارجی را ناشی از ناآگاهی و بی برنامگی برای مقابله با تهدیدات فرهنگی نظام سلطه جهانی عنوان کرد و گفت: عروسکهای دارا و سارا ?سال پیش با توانایی محدود و در شرایط نامطلوب فرهنگی کشور در حالی تولید شد که غربیها برای تولید و عرضه باربی براساس پروتکل های سیاسی فرهنگی از ?? سال پیش به میزانی سرمایه گذاری می کنند که تصور آن هم در اذهان ما نمی گنجد. وی گفت: ناقص، ناکافی یا نابجا بودن تولید برخی کالاهای فرهنگی، تأخیر در اجرای به هنگام فعالیت ها و بی اثر بودن آن و از همه مهمتر کافی نبودن اعتبارات بخش فرهنگ از معضلات ساختاری و بیماریهای مزمنی است که برای درمان آن باید تدابیر لازم اندیشیده شود.

این کارشناس فرهنگی با اشاره به ویژگی های بومی و فرهنگی دارا و سارا، استقبال مردم از آن را نشانه موفقیت این طرح دانست و گفت: با این حال، این میزان از موفقیت در حد انتظارات ما نیست و به همین علت، گونه جدید این عروسک ها در اندازه کوچکتر با شرایط مطلوب و قیمت ارزان تر تولید شده است که در نیمه نخست سال ?? وارد بازار می شود.

اما دیدگاه جواد آرین منش نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز درباره اقدام دستگاه های مسئول برای ساماندهی بازار کالاهای فرهنگی در خور تأمل است.

وی نیز بر لزوم حمایت از تولید اسباب بازی های بومی برای رقابت با تولیدات مشابه خارجی تأکید کرد و گفت: براساس مصوبات شورای انقلاب فرهنگی، آئین نامه ویژه ای برای حمایت از تولیدکننده های داخلی و نظارت بر واردات اسباب بازی تدوین و نهادهای متولی در قالب شورایی نظارتی تشکیل شده است اما اعضای این شورا هماهنگ عمل نمی کنند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اذعان به این که کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز نقش نظارتی خود را در این باره به خوبی ایفا نکرده است، گفت: برخی نهادهای اجرایی مانند وزارت صنایع و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تولید محصولات مناسب داخلی و نیز وزارت بازرگانی د رکنترل واردات محصولات مغایر با شئون فرهنگی؛ دچار قصور شده اند.

نائب رئیس مجلس درباره علل کم توجهی و قصور دستگاه های مسئول در این باره افزود: آثار نامطلوب اسباب بازی های وارداتی بر جامعه به تدریج و در بلندمدت بروز می کند و مانند برخی ناهنجاری های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، آثار مشهود و ملموسی ندارد به همین علت، کم اهمیت جلوه می کند و به آن توجه نمی شود.

آرین منش گفت: برای نظام مند کردن تولید و توزیع اسباب بازی های داخلی و جلوگیری از واردات کالاهای مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی، آئین نامه و دستورالعمل لازم ابلاغ شده است که براساس آن وزارت بازرگانی باید به وظایف کنترلی خود عمل کند    .

 


نوشته شده در چهارشنبه 90/3/4ساعت 8:52 عصر توسط دلدار نظرات ( ) | |

<   <<   36   37   38   39   40   >>   >

قالب وبلاگ : قالب وبلاگ